Оранжев код за бурен вятър е обявен в 17 области днес

...
Оранжев код за бурен вятър е обявен в 17 области днес
Коментари Харесай

Опасен вятър в цялата страна, оранжев код в 17 области

Оранжев код за плевел вятър е разгласен в 17 области през днешния ден - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Русе, Разград, Търговище, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Сливен, Ямбол и Бургас. 
За останалата част от страната кодът е жълт.

Поривите напразно ще доближават до 100 км в час и температурите ще паднат.

Облачността ще е променлива, на доста места на следващия ден - до най-вече слънчево време. Почти без превалявания. Максималните температури ще са сред 9 и 14 градуса, в София - 10.

В планините ще духа плевел, по високите и открити елементи - до ураганен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, тук-там до слънчево време. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4, на 2000 метра - към минус 4 градуса.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево, само че прохладно – по цялото крайбрежие кодът за рисков вятър е оранжев. Ще духа мощен, краткотрайно до плевел вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 12 и 14 градуса. 

Продължителността на деня е 10,24 часа.

Атмосферното налягане ще се покачва и ще е над междинното за месеца

През идващите три дни ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността. Вятърът ще отслабва, във вторник и сряда ще остане северозападен, в четвъртък ще се ориентира от запад-югозапад. Ще се задържи студено за интервала, минималните температури ще са близки до 0, в сряда и четвъртък тук-там ще са негативни. Максималните във вторник и сряда ще са сред 7 и 12 градуса, а в четвъртък от югозапад ще стартира стопляне.

В петък облачността ще се усили, най-вече висока и междинна, съвсем без дъжд. Вятърът още веднъж ще се ориентира от запад и в Дунавската низина ще бъде сдържан. Температурите ще се покачат още малко.

През нощта против събота и в събота от северозапад ще проникне малко по-хладен въздух. Облачността ще е променлива, вероятността за превалявания е дребна. В неделя сутринта ще е студено, денем вятърът ще отслабне, ще придобие южна съставния елемент и ще стартира стопляне. Ще бъде най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР